Může se stát pracovní úraz i Vám !

29.03.2000 08:51

 

Jak si pojistit úraz

Přidáno 28.03.2011

Pojištění trvalých následků úrazu je jeden ze stěžejních pojistných produktů a rozhodně by neměl chybět ve Vašem portfoliu. K čemu je toto pojištění dobré a jak by mělo být nastaveno, si povíme v dnešním článku.

Pojištění trvalých následků úrazu se týká, jak už je patrné z jeho názvu, pouze úrazů, které nám způsobí trvalé následky. Toto pojištění by rozhodně mělo mít prioritu před pojištěním drobných úrazů, protože řeší situace, které mohou způsobit významné finanční komplikace v rodinném rozpočtu. Drobnými úrazy se myslí takové, které neohrozí naši schopnost zajištění příjmu. Naopak trvalé následky úrazů mohou způsobit omezení nebo úplnou ztrátu schopnosti vydělávat.

Jak by mělo být pojištění trvalých následků nastaveno? Částka vyplacená v případě plnění samozřejmě odpovídá závažnosti úrazu. Měla by být však natolik vysoká, aby pokryla trvalou ztrátu našeho příjmu způsobenou úrazem. Vyplatí se nám také sjednat si pojištění s progresivním plněním. Ušetříme tím jednak na pojistném a získáme také výhodnější krytí rizik. Progresivní plnění v praxi znamená, že horní hranici plnění nám pojišťovna vyplatí jen při těch nejzávažnějších úrazech. Důležité je si dát také pozor, jaké jsou u sjednávaného pojištění výluky. Bylo by pro nás nevýhodné sjednávat si úrazovou pojistku s vyloučením rizik, kterým jsme často nebo běžně vystaveni.  Pokud potřebujete poradit s nastavením Vaší úrazové pojistky, neváhejte využít kontaktů na těchto stránkách.